قالب سمعک
سمعک های داخل گوشی
سمعک های پشت گوشی
سمعک های رسیور در کانال
قالب سخت دوام بیشتری دارد و تمیز کردن آن راحت تر است، قالب نرم برای کودکان انتخاب مناسب تری است و برای افت شنوایی شدید و عمیق تجویز می شود.
اندازه ی قالب به پارامتر های مختلفی از جمله میزان افت شنوایی ، سن و شکل گوش بستگی دارد.
بخش های قالب سمعک
ساخت قالب
برای تجویز سمعک ، چه سمعک داخل گوشی و چه سمعک پشت گوشی ، اولین کاری که شنوایی شناس انجام می دهد این است که از گوش شما قالب بگیرد.
بر اساس قالب اولیه گوش شما پوسته سمعک داخل گوشی و یا سمعک نامرئی و یا قالب سمعک پشت گوشی ساخته می شود. به این نکته توجه کنید که حتما قالبگیری باید توسط فرد متخصص و یا شنوایی شناس انجام شود زیرا امکان آسب رسیدن به پرده گوش وجود دارد.
هرچه قالبگیری بهتر و دقیق تر انجام شود قالب و یا پوسته ی ساخته شده به شکل واقعی گوش شما نزدیک تر است و تجویز سمعک بهتر است.اگر قالبگیری به درستی انجام نشود قالب سمعک پشت گوشی و یا پوسته سمعک داخل گوشی و سمعک نامرئی ممکن است کوچکتر و یا بزرگتر ساخته شود و امکان سوت کشیدن (فیدبک ) سمعک و یا اذیت شدن بیمار وجود دارد.
قالب به میزان زیادی بر روی کیفیت صدای سمعک و راحتی استفاده از آن تاثیر می گذارد به همین دلیل یکی از اساسی ترین بخش های سمعک پشت گوشی است.
وظیفه ی اصلی قالب سمعک انتقال صدا از سمعک پشت گوشی به مجرای گوش شماست ، همچنین باعث می شود سمعک بهتر روی گوش شما قرار بگیرد و مانع فیدبک سمعک می شود.
در استفاده از سمعک پشت گوشی اندازه ی تیوب قالب نیز مهم است که خیلی کوتاه و یا بلند نباشد. اگر بلند باشد باعث می شود سمعک به خوبی روی گوش قرار نگیرد و اگر کوتاه باشد باعث کشش و احساس ناراحتی می شود. همچنین توجه داشته باشید که تیوب قالب همیشه نرم و تمیز و سالم باشند زیرا اگر پاره باشد سمعک سوت می کشد.
قالبگیری شامل مراحل زیر است :
در صورت وجود جرم گوش و یا التهاب بهتر است قالبگیری انجام نشود.
تمیز کردن قالب :
بهتر است یک یا 2 بار در هفته انجام شود. برای تمیز کردن قالب بهتر است در ابتدا قالب را از سمعک جدا کنید و آن را با آب ولرم بشویید.سپس آن را با یک پارچه ی نرم خشک کنید و مطمئن باشید که رطوبتی داخل قالب باقی نمانده باشد.