سمعک هوشمند چیست؟

منظور از سمعک هوشمند سمعکی است که دارای سیستم و تکتولوژی پیشرفته تری نسبت به سمعک های نسل های قبل دارد و سمعک هوشمند و دیجیتال در مقایسه با سمعک های نیمه دیجیتال و آنالوگ کارایی بهتری دارند.
در میان انواع مختلف سمعک ها ، سمعک هوشمند به شما کمک میکند که با محیط اطراف خود تعامل بهتری داشته باشید و راحت تر با اطرافیان ارتباط برقرار کنید.
این سمعک ها در مدل ها و اندازه های مختلف تولید می شوند و می توانند داخل گوشی، پشت گوشی و حتی نامرئی باشند.

برخلاف تصور عموم باید گفت شما در زمان مراجعه به مراکز ارزیابی شنوایی سمعک خریداری نمی کنید! خرید سمعک زمانی معنا دارد که سمعک فقط به عنوان یک کالا تلقی شود. شما در حقیقت یک پروتز دریافت می کنید که از زمان دریافت آن خدمات گسترده ای را باید همراه با آن دریافت کرده تا آن پروتز بتواند برای شما قابل استفاده و مفید باشد.

ویژگی های سمعک های هوشمند

کیفیت صدا

سمعک های هوشمند دارای سیستم پیشرفته تری هستند و همین امر باعث می شود کیفیت صدای سمعک در مقایسه با سمعک های دیگر به میزان زیادی افزایش پیدا کند. سرعت دریافت و پردازش اطلاعات در آن ها بسیار بالاست همچنین اگر فردی از 2 سمعک برای 2 گوش خود استفاده کند ، هر 2 سمعک مانند سیستم واحد عمل می کنند و همین امر باعث می شود کیفیت صدا برای فرد مددجو افزایش یابد .

کانال

هر صدای گفتاری از طیف وسیعی از فرکانس های مختلف تشکیل شده است و صدایی که به حلزون گوش می رسد بر اساس فرکانس ، به چند قسمت تقسیم می شود و هر بخش به صورت جداگانه پردازش و آنالیز می شود.
در سمعک های هوشمند کانال های سمعک صداهای دریافتی را به قسمت های مختلفی تقسیم میکنند.بدین ترتیب سمعک برای هر طیف فرکانسی تقویت خاصی را فراهم میکند.
تعداد کانال های سمعک ها با هم متفاوت است. سمعک هایی که سیستم پیشرفته تری دارند تعداد کانال بیشتری دارند و امکان تنظیم بهتر سمعک فراهم می شود و سمعک قادر است صداهای دریافتی را دقیق تر آنالیز کند.

سیستم تراکم سمعک هوشمند

سیستم شنوایی در افراد نرمال تمام صدا ها را به یک اندازه تقویت نمی کند. بلکه صداهای ضعیف تر را بیشتر از صداهای بلند تر تقویت می کنند. تفاوت بین ضعیف ترین صدا و بلند ترین صدایی که فرد می تواند بشنود بدون اینکه اذیت شود ، محدوده ی پویایی نامیده می شود. در افرادی که افت شنوایی حسی عصبی دارند این محدوده کاهش پیدا میکند . به این معنی که صداهای ضعیف تر را به خوبی نمی شنود.

اگر سمعک تمام صدا های دریافتی را به یک اندازه تقویت کند صداهای بلند برای فرد بسیار آزار دهنده خواهند بود. به همین دلیل سمعک های دیجیتال و هوشمند از سیستم تراکم استفاده میکنند. به این معنی که صدا های ضعیف تر را بیشتر و صداهای بلند تر را کم تر تقویت می کنند.

سیستم حذف کننده سوت

اگر به هردلیل، صدایی که سمعک تقویت می کند از مجرای گوش به بیرون نشت پیدا کند این صدا دوباره وارد میکروفن سمعک می شود و مجددا تقویت می شود. این بار با شدت بیشتری از مجرا به بیرون نشت پیدا می کند و مجددا وارد میکروفن شده و این چرخه ادامه پیدا می کند.

این روند باعث سوت کشیدن سمعک و یا به اصطلاح فیدبک می شود. سمعک هوشمند و دیجیتال دارای سیستم حذف فیدبک هستند و این سیستم در سمعک هایی که تقویت بالایی دارند بسیار کارآمد است.

سیستم کاهش دهنده ی نویز

یکی از مشکلاتی که افراد کم شنوا دارند درک گفتار در یک محیط شلوغ و نویزی است.
سیستم کاهش دهنده ی صوت در سمعک هوشمند ، گفتار را از نویز زمینه تشخیص می دهد و باعث بهبود درک گفتار در محیط های نویزی می شود

سیستم پوشاننده وزوز گوش

برخی از سمعک های هوشمند ودیجیتال دارای سیستم هایی هستند که با تولید کردن صداهای خاصی باعث کاهش بلندی وزوز فرد می شود. این مدل سمعک دارای مولد صدا هستند و صداهایی که تولید می شوند به در محیط شنیده نمی شود و فقط در گوش فرد پخش می شود.
تمام مدل سمعک ها از جمله سمعک های داخل گوشی و حتی نامرئی می توانند از این ویژگی برخوردار باشند.

تلفنواتساپاینستاگرامفیس بوک